Login

Register

User Registration
or Cancel

Methoni Real Estate

Login
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 288
Rate this item
(0 votes)

Ιστορία

Κατά την αρχαιότητα έχουμε την ηγεμονία των Μυκηνών, του Άργους, της Κορινθίας. Αργότερα αναπτύσσεται, κατά τους κλασικούς χρόνους, η Σπάρτη, μεγάλη δύναμη, που ανταγωνίστηκε την Αθήνα στην ηγεμονία της Ελλάδας.

 

Στα Ρωμαικά χρόνια, η πόλη της Κορίνθου καταστράφηκε απο τους Ρωμαίους αλλά ξανακτίστηκε αργότερα, για να αποτελέσει πρωτεύουσα της περιοχής της Αχαίας.

 

Στην Πελοπόννησο επίσης παίχτηκε σημαντικά η τελική επικράτηση του Χριστιανισμού. Σημαντικές πόλεις ήταν η Κόρινθος και η Πάτρα, στην οποία και μαρτύρησε ο Απόστολος Αντρέας. Μια απο τις σημαντικότερες μάχες του Ελληνισμού δόθηκε κατα τον 6ο αιώνα στην Πάτρα, τςη οποίας οι κάτοικοι αντιστάθηκαν στην Αβαρική πλημμυρίδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην καταστροφή αυτής της μεγάλης απειλής για το Ρωμαικό Κράτος και τους Έλληνες. Στη συνέχεια, ολόκληρη η περιοχή έγινε αντικείμενο αποικισμού απο τους Σλάβους.

Κατά τα βυζαντινά χρόνια, προς το τέλος, ακμάζει το κράτος των Παλαιολόγων, στο Μυστρά. Τέλος, στα νεότερα χρόνια, η Πελοπόννησος έγινε το λίκνο της Επανάστασης του 1821. Οι αγώνες για την απελευθέρωση άρχισαν εκεί και για πολύ καιρό το ελληνικό κράτος περιοριζόταν στην Πελοπόννησο, σε μικρό μέρος της Στερεάς Ελλάδας και στις Κυκλάδες. Πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους αναδείχθηκε το Ναύπλιο.

Επομένως, απ' την πτώση της Τρίπολης μέχρι τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, η Πελοπόννησος υπήρξε το θέατρο των σκληρών αγώνων.

Last modified on Wednesday, 17 April 2013 07:31

Κατασκευή ιστοσελίδων Καλαμάτα