Logo
Print this page
Rate this item
(0 votes)

Αξιοθέατα

Σχεδόν σε κάθε περιοχή της Μεσσηνίας υπάρχει κάποιο αξιοθέατο που θα σας  εντυπωσιάσει.

 

Κάστρα Κορώνης & Μεθώνης: Κατευθυνόμενοι νότια από την Πύλο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μεσαιωνικό κάστρο της Μεθώνης, περιλαμβανομένου και του πανέμορφου Μπούρτζι, το οκτάγωνο κάστρο στο μικρό νησάκι.

Συνεχίζοντας παραλιακά, φθάνετε σε ένα άλλο Μεσαιωνικό κάστρο, της Κορώνης. Μπορείτε να περιπλανηθείτε γύρω από το κάστρο και την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, την εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου της Ενετικής περιόδου και τoν πιο σύγχρονο ναό της Παναγίας της Ελεήτριας του 19ου αιώνα.

 

Αρχαία Πύλος & παλάτι του Νέστωρα: Η Πύλος είναι πιο πρόσφατος αρχαιολογικός χώρος, που σύμφωνα με τη μυθολογία αποτελεί μια από τις πρώτες Μυκηναϊκές ακροπόλεις που κυβερνήθηκαν από το Βασιλιά Νέστωρα. Η τοποθεσία του Παλατιού ή αλλιώς το Παλάτι του Νέστωρα είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Μυκηναϊκά παλάτια, ενώ σε αυτό έχουν βρεθεί πολλά αρχαία εργαλεία και αντικείμενα περιλαμβανομένων ανεκτίμητης αξίας πήλινες πλακέτες με Γραμμική Β και πολλά κεραμικά.

 

Επισκεφθείτε το μουσείο στη Χώρα Τριφυλλίας για να δείτε αυτές τις επιγραφές σε Γραμμική  Β, κύπελλα και άλλα αντικείμενα από τον αρχαιολογικό χώρο.

 

Το Κάστρο της Πύλου: Το Νιόκαστρο, όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι κτισμένο πάνω στα βράχια, στη νότια είσοδο του λιμανιού. Σκοπός του ήταν να ελέγχει τη νότια είσοδο στον όρμο του Ναβαρίνο.

 

Φαράγγι Πολύμνιου: Βρίσκεται μεταξύ της Μεσσήνης και της Πύλου και προσφέρει εξαιρετικό θέαμα στις λίμνες και στους καταρράκτες

 

Βοϊδοκοιλιά: Η Βοϊδοκοιλιά και ο όρμος της πάνω από το Ναβαρίνο έχουν χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αποτελεί μια από τις πιο ωραίες και καθαρές παραλίες της περιοχής και ίσως είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνία. Διαθέτει μια εξαιρετική πεζοπορική διαδρομή που φτάνει στη σπηλιά του Νέστωρα. 

 

Ο οικότοπος της Γιάλοβας: Αποτελεί έναν από τους υγροβιότοπους της Νότιας Ελλάδας με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα. Έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000.

 

Νομιτσής (Νομιτσί): Προσπερνώντας τον Αγιο Νικόλαο από τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στην Αρεόπολη θα περάσετε από το Νομιτσί, μια περιοχή της έξω Μάνης, κατάμεστη από βυζαντινές εκκλησίες. Αξίζει να τις επισκεφθείτε και να τις φωτογραφήσετε.

 

Επίσης στο Νομιτσί, στην κεντρική πλατεία, βρίσκεται ένα μικρό λαογραφικό μουσείο. Λειτουργεί από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο (9:00 - 16:00)

Last modified on Wednesday, 17 April 2013 07:10

Latest from

Image Gallery

Κατασκευή ιστοσελίδων Καλαμάτα